AGENDA

Open Monumentendag Heers

 

Het Stasseynshuys

Paardskerkhofstraat 15, 3870 Heers

 

Hoeve Stasseynshuis uit de 17e eeuw krijgt een grondige 

renovatie. De nieuwe eigenaars willen deze  hoeve terug in zijn volle glorie herstellen en proberen zoveel mogelijk van de authentieke elementen te bewaren. Ze steken zelf de handen uit de mouwen en helpen de aannemer waar ze kunnen. Hierbij besteden ze veel aandacht aan het lezen van de sporen van eerdere verbouwingen. Hun achtergrond als historicus helpt hen hierbij.

De buitenkant en de binnenkoer van de hoeve kan je vrij bezichtigen. De eigenaars geven ter plaatse uitleg: ze vertellen met enthousiasme over de hoeve en de vorige bewoners. Voor een rondleiding in de woning moet je vooraf inschrijven, dat kan via de link onder het filmpje.

 

 

Ik wil graag inschrijven om 11u00 VOLZET

Ik wil graag inschrijven om 13u00 VOLZET

Ik wil graag inschrijven om 15u00 VOLZET

Ik wil graag inschrijven om 17u00 VOLZET


Kasteel van Heers

Nieuwe Steenweg 69, 3870 Heers

 

Vanuit het centrum wandel je via het kerkenpad naar het kasteel van Heers. Het traject door het park biedt mooie zichten op het kasteel. Via de beukendreef wandel je terug naar het centrum. Deze wandeling vertrekt aan de parking op het kruispunt Nieuwe Steenweg en Raes Van Heerslaan (2,5 km). Volg de blauwe pijlen vanaf het startbord.

 

Op de kasteelsite heten de vrijwilligers van het kasteel je welkom, ze vertellen je dan over de restauratieplannen voor het kasteel van Heers. Plannen waaraan jij als vrijwilliger straks ook zelf kan meewerken! Toegang gratis, met zomerbar in de 'Basse cour', een inkijkje op de binnenplaats en een wandeling in het prachtig kasteelpark. Auto's kunnen parkeren op het Gemeenteplein, fietsers zijn welkom via de grote kasteelpoort! www.kasteelvanheers.be/