Organisatie

Elke regio heeft haar eigen identiteit, met typische landschappen, natuur en erfgoed. In Vlaanderen onderscheiden we momenteel zeventien van die streken met een unieke uitstraling. Dit noemen we regionale landschappen.
Per streek is er een gelijknamige organisatie actief die zorgt voor het landschap, de natuur en het landschappelijk erfgoed – en dat in samenwerking met talloze partners.

Meer info vind je op www.regionalelandschappen.be
Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren is een van deze zeventien organisaties. Ons werkgebied is dat van glooiende landschappen, akkers en dorpjes, kastelen en vierkantshoeven, riviervalleien en kleine landschapselementen zoals hoogstambomen, hagen, holle wegen en poelen.

De vzw Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren is het oudste Regionaal Landschap van Vlaanderen en bestaat sinds 1979. Het is een samenwerkingsverband tussen overheden, natuurverenigingen, landbouworganisaties, erfgoedorganisaties, wildbeheereenheden, private landeigenaren en toeristische verenigingen. Ons team van medewerkers zet zich elke dag enthousiast in voor een duidelijke missie: zorg voor landschap, natuur en erfgoed.

 

Meer info over de streek vind je hier.

Meer info over onze projecten vind je hier.