AGENDA

Open monumentendag Borgloon

Sint-Odulphuskerk

13:00 tot 18:00 – Speelhof, 3840 Borgloon

 

De gerestaureerde Sint-Odulphuskerk krijgt een weekend lang alle aandacht zodat iedereen de kans heeft om deze Loonse erfgoedparel in al haar aspecten te ontdekken. Op zaterdag kan je reserveren voor een concert en dansvoorstelling door het kamerkoor van Maastricht, o.l.v. Ludo Claesen met muziek van Hildegard von Bingen, en een dansevocatie van Sander Vloebergs, rond het thema vrije, vrome, vrouwen.

 

Op zondag 12 september is er na de eucharistieviering een programma uitgewerkt met o.a. een interessante lezing over ‘vrije, vrome , vrouwen’ en geleide bezoeken aan de kerk. (doorlopend, inschrijven niet nodig). Meer info vind je via deze link


Historisch fruitlandschap herontdekt  

 

Aan het Fruitbelevingscentrum start een wandeling doorheen het beschermde landschap Abdijsite Colen-Kolenberg. Via oude filmfragmenten, foto’s en interviews maak je kennis met het verleden en het heden van dit landschap, de Haspengouwse fruitstreek, het verhaal van het fruitspoor en Borgloon als productiecentrum van Stroop.

Download de route via de Erfgoedapp 

 

Meer info over het beschermde landschap kan je hier vinden


Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

10:00 tot 17:00 – Stationsplein 8, 3840 Borgloon

 

In het Fruitbelevingscentrum van de Stroopfabriek beleef je het verhaal van de fruitstreek. Via een interactief parcours ontdek je verhalen over het Haspengouws fruit en zie je hoe stroop wordt gemaakt. De industriële installatie van de stoomstroopfabriek kan je nog steeds bewonderen. 

 

Tijdens de Open Monumentendag geniet je van een verminderd tarief. Voor kinderen is er een brochure met opdrachten op maat van het jonge publiek.

 

Vooraf reserveren is noodzakelijk, dat kan via www.stroopfabriek.be