AGENDA

Ulbeek, een verborgen parel

Wist je dat het Haspengouws dorp in het Openluchtmuseum van Bokrijk gebaseerd is op het uitzicht van de dorpsdries van Ulbeek anno 1844? Maar nu nog is Ulbeek een boeiend dorp en een bezoek meer dan waard. Tijdens de Open Monumentendag doet een gids de historiek van het dorp uit de doeken. Afspraak aan de kerk (voormalige Sint-Rochuskerk).

Vanaf 13u is er een tolk aanwezig voor doven en slechthorenden. (doorlopend, inschrijven niet nodig)

 

Neem zeker ook een kijkje in de kerk. Van deze gerestaureerde kerk staan de deuren altijd open. Ze werd herbestemd tot de eerste overdekte begraafplaats in Europa. Ook de restanten van het voorgaande romaans en gotisch kerkje zijn blootgelegd en zichtbaar.

 

De Bottelarij op het Dorpsplein was oorspronkelijk een kleine dorpsbrouwerij. In 1890 werd ze door Arthur Hayen omgebouwd tot een indrukwekkende en, voor zijn tijd, ultramoderne brouwerij. Nu vind je er een kunstgalerie, een streekwinkel, een terras en eetcafé.  www.debottelarij.be.

 

In Ulbeek start tevens de landschapswandeling Rullingen (4,5 of 8 km). Deze bewegwijzerde wandeling kan je op eigen houtje doen. Om 13.00 en 15.00 vertrekt een gids voor een wandeling van ongeveer een uur. Deelname is gratis, inschrijven verplicht. Met de gegidste wandelingen gaat ook een tolk mee voor doven en slechthorenden. Inschrijven kan via onderstaande link

 

Ik wil graag inschrijven om 13u00

Ik wil graag inschrijven om 15u00

 

Parkeren kan aan de Daalstraat 35 (op de parking voor het grote kantoorgebouw) of aan de nieuwe kerk van Ulbeek (Ulbeekstraat 32). Met de fiets: Ulbeek ligt tussen knooppunt 149 en 173.