AGENDA

Basiscursus hoogstamsnoei

In deze basiscursus leer je hoe een hoogstamfruitboom is opgebouwd en groeit en hoe je een jonge hoogstamfruitboom moet snoeien. Er is geen voorkennis vereist.  
In de theorie komen o.a. volgende aspecten aan bod: wat is een hoogstamfruitboom, hoe herken je blad- en bloemknoppen, hoe groeit de boom, welke soorten snoei bestaan er en wanneer pas je deze toe (vormsnoei, onderhoudssnoei, achterstallige snoei), is er een verschil in snoei tussen verschillende fruitsoorten (appel, peer, pruim, kers), …  
In de praktijklessen gaan we effectief aan de slag met het snoeien van verschillende soorten jonge hoogstamfruitbomen en leer je de vormsnoei zelf toepassen.

 

PRAKTISCH:

 

Algemene theorie snoeien van hoogstamfruitbomen:  

Datum: dinsdagavond 24/11/2020 , van 19 uur tot 22 uur 

De theorieles zal omwille van de coronamaatregelen digitaal doorgaan. 

 

Praktijk vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen Deel 1: 

Datum: zaterdagvoormiddag 28/11/2020, van 9 uur tot 12 uur 

Plaats: Parking BelOrta ter hoogte van Kernielerweg 45 in Borgloon. Van daaruit carpoolen we naar de boomgaard in Jesseren (Borgloon) 

 

Praktijk vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen Deel 2: 

Datum: zaterdagvoormiddag 12/12/2020, van 9 uur tot 12 uur 

Plaats: Parking BelOrta ter hoogte van Kernielerweg 45 in Borgloon. Van daaruit carpoolen we naar de boomgaard in Jesseren (Borgloon) 

 

De praktijklessen worden geannuleerd en zullen verschoven worden naar volgend jaar omwille van de geldende coronamaatregelen. 

 

Na het volgen van de volledige basiscursus (3 delen) ontvang je een certificaat, dit is in bepaalde gevallen nodig voor het verkrijgen van gemeentelijke subsidies voor de aanplant van hoogstamfruitbomen.  

 

De cursus is gratis maar inschrijven is verplicht.  Inschrijven kan hier

De praktijklessen zijn intussen volzet. Volgend jaar wordt er een nieuwe reeks georganiseerd. Inschrijven voor de theorieles is wel nog mogelijk.