AGENDA

Bilzen, de boom in!

Alden Biesen, één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio, is ook dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Het landschap rond de voormalige land­commanderij is één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar het typische hoogstamboomgaardenlandschap intact is gebleven. Meer dan 40 hectare hoog­stamfruitboomgaarden, biologisch beheerd (dus zonder pesticiden), dragen begin oktober volop hun vruchten. Ideaal om puur natuurlijk appelsap van te maken.

 

Daarom vindt op zaterdag 8 oktober 2022 van 11 u tot 15 u het evenement ‘Bilzen, de boom in’ plaats. Iedereen is welkom om na inschrijving appels te rapen en te laten verwerken door de Sapmobiel® of om gewoon een kijkje te nemen.

Het fruit wordt geschud door medewerkers van de Boomgaardenstichting. Fruitkisten en kruiwagens staan ter beschikking om het fruit te verzamelen en aan de Sapmobiel® te laten persen.

Ingeschrevenen kunnen tot 40 kg appels rapen (goed voor zo’n 30 liter appelsap). De kostprijs voor het persen bedraagt € 8,00 per box van 5 liter of € 5,00 per box van 3 liter. Het sap is gesloten minstens één jaar en open enkele weken houdbaar. De plaatsen zijn beperkt; dus snel inschrijven is de boodschap!

Het fruitevenement kan natuurlijk een leuk dagje uit worden in Haspengouw, gecom­bineerd met een bezoek aan de landcommanderij van Alden Biesen, een prachtige wandeling doorheen het omliggende landschap via één van de uitgestippelde wandel­routes of een picknick in de boomgaard.

 

8 oktober 2022, 11.00 - 15.00 u

Landcommanderij Alden Biesen
Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Inschrijven kan hier 
of op 012 39 11 88

 

 


Partners: