AGENDA

Dag van de kers

In 2023 organiseert de Nationale Boomgaardenstichting al haar 20e Euregionale kersenhappening met een grote centrale expo van meer dan 250 oude en moderne kersenvariëteiten uit de gehele Euregio. Dat wordt gegarandeerd 'kijken en vergelijken'.

 

Alles over kersen leer je op de vele voorziene nevenactiviteiten zoals de kersenproef- en verkoopstand, de stand kersenverwerking, de bijen-infostand, de NBSW-infostand aangaande snoei, aanplant, plantenziekten en boombescherming, wandel doorheen de historische Hertenberg, de grootste kersenhoogstamboomgaard van Vlaanderen en geniet in dit 5-sterrenhotel voor de natuur.
Maak er kennis met onze ambachtelijke stroopvariëteiten, bereid van fruit uit de eigen NBS-hoogstamboomgaarden en zonder enige toevoeging.

 

Wedstrijden met o.a. de wedstrijd ‘de lekkerste kers’.

Verpozen kan je op onze gezellige verbruiksterrasjes te midden van de kersenpannenkoekenstand en de standen van kersengebak, kersenijs, toog, enz.

We voorzien ook kinderanimatie voor de allerkleinsten.

Zelf interesse om een boomgaard, voedselbos of fruittuin aan te leggen? Dan kan kom je hierover alles te weten op onze info- en adviesstand, uitgebreid met pomologische boekwerken en materialen (snoeimessen, snoeizagen, entmessen, slijpstenen, wondverzorgingsproducten ...).

Wij hopen jullie allen te mogen ontmoeten op dit groots kersenfeest . Alvast tot dan!

 

Zondag 25/06 van 10 tot 17u - Landcommanderij Alden Biesen - Kasteelstraat 6 - Bilzen