Advies & tips

Historische waterputten

Klein historisch erfgoed zoals waterputten getuigen van het leven van de oudere generaties Haspengouwers. Ze bevatten een belangrijke erfgoedwaarde op lokaal niveau. We zetten ons in om deze relicten te behouden.

 

Bij oudere huizen en boerderijen vind je soms nog historische waterputten met een bovenbouw. In sommige dorpen haalden bewoners water op aan een gemeenschappelijke waterput.

 

Heb jij nog zo’n waterput op je eigendom staan met (vermoedelijke) historische waarde? Neem dan zeker contact met ons op. Indien een renovatie wenselijk is, kunnen we samen bekijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van financiering.

Ook voor bakovens, kapellen en kruisen kan je ons contacteren.

 

Wij geven VRIJBLIJVEND ADVIES rond:

  • vergunningen
  • onderhoud en restauratie
  • mogelijkheden voor financiering

Financieel advies

 

Erfgoed bezitten, brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Soms dringt een restauratie zich op. Dit komt uiteraard met een prijskaartje. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden voor financiering.

 

Wij bekijken graag samen met jou of je recht hebt op een tegemoetkoming. Deze kan verschillende vormen aannemen, zoals premies voor het laten uitvoeren van onderzoek, tegemoetkomingen bij onderhoud of restauratie, vergoedingen voor het organiseren van een publieksactiviteit of fiscale voordelen.

 

Meer info

 

http://www.limburg.be/erfgoedinfosubsidies#kleinhistorischerfgoed

 

folder klein historisch erfgoed